[an error occurred while processing this directive]

Parallel Numerics

(winter 2003/04)

Prof. Dr. Th. Huckle

M. Emans


Audience:

Time and Place:

Friday 10-12, lecture room 02.05.033, first lesson Oct 24, 2003

Contents:

Lecture Notes and other Course Material:

Lecture Notes (.pdf)

Exercise 1 : MPI (recapitulation) communication.c
machines.dat
Exercise 2 : Numerical Integration Solution 1: serial program
Solution 2: parallel program
Exercise 3 : Vector-Vector Operations Solution 1: basic program
Solution 2: program using collective communication routines
Exercise 4 : Matrix-Matrix Multiplication Solution 1: serial program
Solution 2: basic parallel program
Solution 3: advanced parallel program
Exercise 5 : Parallel Gauss Elimination Solution 1: serial program, simple
Solution 2: serial program, advanced
Solution 3: parallel program
Exercise 6 : The Hockney-Golub Method Solution
Exercise 7 : Partitioning Method Solution 1: serial program
Solution 2: parallel program
Exercise 8 : SOR Method Solution 1: serial program
Solution 2: parallel program
Exercise 9 : Conjugate-Gradient Method Solution 1: serial program
Solution 2: parallel program
Exercise 10 : Solution of a two-dimaensional Poisson equation Solution 1: serial program
Solution 2: parallel program


Tutorial:

Max Emans

Tuesday 10-12, lecture room 02.05.033, first tutorial lesson Oct 28, 2003.


Exam:

Attention please: Time has changed!
Tuesday, February 10, 2004 at 8:30h in lecture room 02.07.023
For the exam there is no registration required. Make sure you are in place on time.
No auxiliary means except a single (two-sided) DIN A 4 sheet of paper are permitted.



26.01.2004, M.Emans